Acupunctuurpunt Long 7

Acupunctuur is een eeuwenoude geneeskundige praktijk die zijn oorsprong vindt in het oude China. Het is een onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) en heeft de tand des tijds doorstaan vanwege zijn effectiviteit bij het behandelen van een breed scala aan gezondheidsproblemen. Eén van de meest prominente acupunctuurpunten is Long 7, gelegen op de meridiaan van de long. In dit blogartikel zullen we dieper ingaan op acupunctuurpunt Long 7, zijn locatie, functie en de voordelen die het kan bieden voor je algehele welzijn.

Veelgestelde vragen over cosmetische acupunctuur Alles wat je moet weten

Wat is acupunctuurpunt Long 7?

Long 7, ook wel bekend als LU7 of Lieque, is een belangrijk acupunctuurpunt op de meridiaan van de long. Meridianen zijn energiebanen in het lichaam waarlangs de levensenergie, genaamd “qi,” stroomt. Volgens de principes van de traditionele Chinese geneeskunde kan de verstoring van deze energiestroom leiden tot fysieke en mentale gezondheidsproblemen. Door specifieke punten op de meridianen te stimuleren, kunnen acupuncturisten de balans van qi herstellen en de gezondheid verbeteren.

Locatie van Long 7

Acupunctuurpunt Long 7 bevindt zich op de laterale zijde van de arm. Om preciezer te zijn, het punt ligt op het uitstekende bot aan de polszijde van de duim, in het midden van het spierweefsel tussen twee pezen. Als je je duim tegen je handpalm houdt, kun je Long 7 voelen als een gevoelige plek net boven het punt waar je duim en wijsvinger samen komen.

Functie van Long 7

In de traditionele Chinese geneeskunde wordt Long 7 beschouwd als een essentieel punt voor het behandelen van problemen die verband houden met de longen en de luchtwegen. Het stimuleren van dit punt kan helpen bij de verlichting van symptomen zoals hoesten, kortademigheid, borstcongestie en slijmophoping. Bovendien is het bekend dat Long 7 de immuniteit versterkt en het lichaam helpt beschermen tegen verkoudheid en griep.

De Voordelen van Acupunctuurpunt Long 7

Respiratoire Gezondheid
Door Long 7 te stimuleren, kunnen mensen met ademhalingsproblemen zoals astma, bronchitis en allergieën verlichting ervaren. De puntbehandeling helpt de longfunctie te verbeteren en de ademhaling te vergemakkelijken.

Immuunsysteem
Long 7 speelt een cruciale rol bij het versterken van het immuunsysteem. Regelmatige stimulatie kan de weerstand tegen ziekten verhogen en de algehele gezondheid en vitaliteit bevorderen.

Stressvermindering
Acupunctuur kan ook helpen bij het verminderen van stress en angst. Long 7 staat bekend om zijn kalmerende effecten op de geest, wat helpt bij het ontspannen en verminderen van mentale spanning.

Hoest en Keelpijn
Long 7 kan verlichting bieden bij keelpijn en hoesten als gevolg van verkoudheid of andere ademhalingsinfecties.

Aanbevelingen voor Acupunctuurbehandeling

Hoewel acupunctuur over het algemeen als veilig wordt beschouwd, is het essentieel om altijd een goed opgeleide en erkende acupuncturist te raadplegen voor een behandeling. De acupuncturist zal een volledige beoordeling van je gezondheidstoestand uitvoeren en je behandeling afstemmen op je specifieke behoeften.

Conclusie

Acupunctuurpunt Long 7, gelegen op de meridiaan van de long, is een krachtig punt dat een holistische benadering biedt voor de verbetering van je algehele welzijn. Door dit punt te stimuleren, kunnen ademhalingsproblemen worden verlicht, het immuunsysteem worden versterkt, stress worden verminderd en keelpijn en hoest worden verzacht. Als je geïnteresseerd bent in acupunctuur of op zoek bent naar natuurlijke manieren om je gezondheid te verbeteren, kan het bezoeken van een gekwalificeerde acupuncturist en het ontdekken van de voordelen van Long 7 een waardevolle stap zijn op je reis naar welzijn.