Daith piercing bij fibromyalgie

Als je aan fibromyalgie lijdt, weet je hoe frustrerend het kan zijn om verlichting te vinden. Je hebt waarschijnlijk talloze medicijnen en behandelingen geprobeerd, maar niets lijkt te werken. Als je op zoek bent naar een natuurlijke manier die je kan helpen om je pijn te beheersen en je levenskwaliteit te verbeteren, overweeg dan Daith piercing (ook wel de Nervus Vagus piercing genoemd) van Acupunctuur Ferwerda.

Hoe werkt een Daith piercing bij Fibromyalgie?

Praktijk ervaring heeft aangetoond dat een Daith piercing ofwel de Nervus Vagus piercing kan helpen bij de met fibromyalgie gepaarde pijn en klachten. De Nervus Vagus die is een lange en complexe zenuw die de hersenen verbindt met de belangrijkste organen in het lichaam. De zenuw speelt een cruciale rol bij het reguleren van het immuunsysteem van het lichaam, ontstekingen en pijn.
Het doorprikken van de Nervus Vagus kan de zenuw stimuleren en de natuurlijke pijnbestrijdingsmechanismen van het lichaam activeren. Dit kan helpen om de intensiteit van de pijnsignalen die naar de hersenen worden gestuurd te verminderen en het vermogen van het lichaam om pijn en ontstekingen te beheersen te verbeteren.
Hoewel het onderzoek naar Nervus Vagus Piercing en de effectiviteit ervan bij de behandeling van fibromyalgie nog gaande is, hebben veel patiënten aanzienlijke verbeteringen van hun symptomen gemeld na de procedure.

Medische daith piercing

Waarom kiezen voor Acupunctuur Ferwerda?

Bij Acupunctuur Ferwerda bieden we Daith Piercing aan als een natuurlijke optie die kan helpen bij fibromyalgie symptomen. Ons team van ervaren acupuncturisten en piercingspecialisten gebruikt alleen materialen en technieken van de hoogste kwaliteit om je veiligheid en comfort tijdens het piercingproces te garanderen.

We begrijpen dat leven met fibromyalgie een uitdaging kan zijn, en daarom bieden we persoonlijke behandelplannen die zijn afgestemd op jouw unieke behoeften. Ons doel is je te helpen je pijn te verlichten en je algehele welzijn te verbeteren.

Boek vandaag nog je afspraak voor een Daith piercing.

Veel gestelde vragen

De behandeling wordt niet gedekt door de verzekering.

Een veel voorkomende vraag over piercings is of het pijn doet of niet. Om eerlijk te zijn zal iedereen een zekere mate van ongemak ervaren. De mate van pijn en leed is echter voor iedereen verschillend. In het algemeen wordt aangenomen dat bepaalde piercings pijnlijker zijn dan andere, afhankelijk van de dikte van de huid, hoe tolerant je bent voor pijn en of je immuunsysteem goed werkt, naast andere factoren.

Hier bestaat geen definitief antwoord op. In het algemeen duurt de genezingsperiode voor kraakbeenpiercings 3-9 maanden, afhankelijk van hoe zorgvuldig je de nazorginstructies volgt. Als je piercing er goed uitziet en geen problemen veroorzaakt, raden we je aan ons een foto te sturen voordat je een afspraak maakt voor een nieuwe; zo voorkom je teleurstellingen.

Regelmatig wordt er gevraagd welke basissieraden (die bij de behandeling in zitten) er zijn. Klik hier voor de basis sieraden.

Wanneer alcohol en sterilon op wonden worden gebruikt, kunnen ze verdere uitdroging en irritatie veroorzaken, waardoor de kans op infectie toeneemt. Bovendien kunnen deze stoffen het immuunsysteem van het lichaam aanzetten tot afstoting van de in de wond aangebrachte sieraden, omdat het vuil detecteert dat verwijderd moet worden.

We raden aan geen pijnmedicatie, triptanen of andere zenuwverdovende middelen te nemen vóór je behandeling, omdat dit het moeilijker maakt om je symptomen te evalueren en de beste kant voor stimulatie te bepalen. Als je ze toch voor de behandeling moet nemen, houd er dan rekening mee dat we eventuele veranderingen tijdens het testen misschien niet meteen kunnen vaststellen. Alle dagelijkse preventieve medicijnen moet je nog gewoon innemen.

Over het algemeen is één sessie voldoende, maar in sommige gevallen kan een tweede afspraak nodig zijn. Dit kan het gevolg zijn van het feit dat de persoon beide kanten van zijn lichaam wil laten piercen als blijkt dat de eerste piercing op lange termijn niet voldoende verlichting gaf. In dit geval doen we dit alleen als de andere kant goede resultaten geeft tijdens onze tests en er minstens drie maanden zijn verstreken sinds de eerste piercing. Een extra afspraak kan ook nodig zijn voor een controlebezoek waarbij cliënten hun piercing kunnen inspecteren of eventuele nieuwe sieraden kunnen vervangen nadat ze volledig genezen zijn.

Nee, dit hoeft niet zo te zijn. De nervus vagus is zowel links als rechts in het lichaam aanwezig. Het is niet mogelijk om van tevoren te weten welke kant het meest effectieve resultaat zal geven. Dit hoeft niet per se aan dezelfde kant te zijn als je klachten. We gaan altijd uit van onze testresultaten.

1 persoon is welkom bij je tijdens je behandeling, omdat die subtielere veranderingen in je kan opmerken die wij misschien niet opmerken, zoals een houding of een bepaalde blik in je ogen. Dit kan zowel ons als jou ten goede komen.

Nervus Vagus stimulatie piercing voor chronische fysieke en mentale klachten NVS pericing kan verlichting geven bij o.a. migraine, fibromyalgie, zenuwpijn, angsten, depressie, ptss, chronische pijn en vele andere aandoeningen