Medische Daith piercing niet alleen bij migraine

Medische Daith piercing is een vorm van Nervus Vagus stimulatie die kan helpen bij diverse chronische lichamelijke en geestelijke problemen, zoals migraine, fibromyalgie, zenuwpijn, angst, depressie, posttraumatische stressstoornis (PTSS) en chronische pijn.

De Medische Daith piercing

De Nervus Vagus is de zenuw die ons vlucht- en schriksysteem verwerkt. Een overprikkeling kan in veel gevallen mede een oorzaak zijn van verschillende aandoeningen. Een positieve stimulatie van de Nervus Vagus kan veel van deze aandoeningen verminderen en in veel gevallen zelfs doen verdwijnen. Stimulatie van de Nervus Vagus doen we door middel van een Medische Daith piercing in het oor in de daith regio. Een uitgebreide toelichting over de werking van de Nervus Vagus en de stimulatie hiervan leest u hier.

In de afgelopen jaren is het testen en plaatsen van de Medische Daith piercing verder ontwikkeld en verbeterd. Al deze ontwikkelingen zijn door ons op de voet gevolgd en/of mede ontwikkeld. Daardoor is nu goed bekend wat voor resultaten en bij welke klachten deze piercing verlichting kan geven. En deze ontdekkingen gaan nog door. Vooraf aan een plaatsing van de piercing bespreken we uw klachten. We bespreken de mogelijkheden en verwachtingen, waarna we de meest nauwkeurige plek vinden om een eerste reactie te onderzoeken. Afhankelijk van hetgeen u ervaart, maakt of u daarna doorgaat en de Medische Daith piercing laat plaatsen.

Na het ervaren van het eerste effect en de plaatsing van de daith piercing, adviseren we u over de juiste verzorging van de piercing en geven we u oefeningen om het maximale effect te realiseren.

Medische daith piercing

Een holistische therapie die uw vlucht- of schrikzenuw stimuleert en kan helpen bij vele aandoeningen, waaronder angst en migraine

Er zijn zeer positieve en soms ook opmerkelijke ervaringen bij personen gezien in onze praktijk. Dit was onder andere bij de volgende aandoeningen:

 • Nek- en schouderspanning
 • Angst
 • Depressie
 • Vertigo
 • Ziekte van Crohn
 • Prikkelbare darm syndroom
 • Bipolaire stoornis
 • Occipitale neuralgie
 • Chronisch pijnsyndroom
 • Post-Traumatische Stress
 • Stoornis
 • Nachtmerries, slaapproblemen
 • De symptomen van fibromyalgie
 • Migraine

Wat kun je verwachten van de Medische Daith piercing behandeling?

Bij Acupunctuur Ferwerda gaan wij als volgt met u in gesprek en verdere behandeling.

Allereerst maakt u een afspraak voor een persoonlijk consult bij ons in de kliniek. Een consultatie duurt 120 minuten.

Er wordt een controle gedaan van uw wervelkolom waarbij we kijken naar uw bovenrug en nek. Zit alles op zijn plaats, hoe is uw houding en heeft u ergens pijn is belangrijk te weten vooraf aan een verdere behandeling. Indien er iets wordt gevonden, verwijzen we u eerst door naar een gekwalificeerde arts voor verder onderzoek. Als de rug en nek verder geen afwijkingen vertonen nemen we uw gebruik van medicatie en levensstijl door. We bespreken uw klachten en de problemen waar u mee te maken heeft in uw dagelijks leven. We maken een evaluatie of één of mogelijk twee piercings u kan helpen.

Aansluitend testen we hoe u reageert op stimulatie van de Nervus Vagus in het gebied in uw oor, de daith regio. We vinden met deze test het meest effectieve punt voor de stimulatie van de Nervus Vagus. Dit punt is uniek en verschilt per persoon. Indien nodig kunnen ook andere acupunctuurpunten worden gebruikt om voor u het beste resultaat te geven.

Voorafgaand aan de plaatsing van de piercing kiest u een type piercing uit dat bij u past. Het zijn sieraden uit een brede selectie van mooie eenvoudige piercings, en enkele bijzonder in styling. De sieraden zijn gesteriliseerd en verpakt in gesealde zakjes.

De volgende stap is het plaatsen de Medische Daith piercing in uw oor, op het tijdens het testen aangestipte punt. Dit is een tijdelijk ongemakkelijk gevoel, wat bij de ene persoon als pijnlijk ervaren wordt en bij de andere als irritant. De gedachte dat het een tijdelijke handeling is die u verlichting zal kunnen geven, is al een goed uitgangspunt. We begeleiden dit door u zo comfortabel mogelijk alles te laten ervaren.

Nervus Vagus stimulatie piercing voor chronische fysieke en mentale klachten NVS pericing kan verlichting geven bij o.a. migraine, fibromyalgie, zenuwpijn, angsten, depressie, ptss, chronische pijn en vele andere aandoeningen

Is de Medische daith piercing geschikt voor mij?

Hoewel de Medische daith piercing voor veel mensen heilzaam kan zijn, is het belangrijk om het te benaderen als een aanvullende therapie, die kan worden gebruikt in combinatie met andere behandelingen en veranderingen in levensstijl om een optimale gezondheid en welzijn te bereiken.

Als je besluit om de piercing te laten zetten, zullen we je door het proces begeleiden en je nazorginstructies geven voor een soepel en snel herstel. We zullen ook voorstellen doen voor veranderingen in je levensstijl, dieetaanpassingen of andere aanvullende therapieën die je genezing kunnen ondersteunen en toekomstige hoofdpijn kunnen voorkomen.

Bij Acupunctuur Ferwerda doen we er alles aan om onze cliënten een veilige en comfortabele omgeving te bieden om onze behandelingen te ondergaan. Als je geïnteresseerd bent in meer informatie over de piercing of wil je aan afspraak maken nemen dan contact met ons op.

Veel gestelde vragen

“Ik wil dat de piercing zo min mogelijk te zien is” of “mijn man wil het ook wel, maar niet dat het zo zichtbaar is”. Dit zijn vragen die ik wel regelmatig krijg.
Onderstaand zie je een foto van een hoefijzer en een staafje.
De hoefijzer of een ringetje zetten we altijd eerst, dit doen we om er bij zwelling zeker van te zijn dat er genoeg ruimte is. Als de piercing goed genezen is kan deze vervangen worden door een staafje. Dat ziet eruit zoals op de onderstaande foto en is bijna niet te zien.

De verzekering dekt de kosten van de behandeling niet.

Een veelgestelde vraag over piercings is of het pijnlijk is. Om eerlijk te zijn zal iedereen wel enige mate van ongemak ervaren. Toch verschilt het van persoon tot persoon hoeveel pijn en leed iemand voelt.

Er kan geen exacte tijdslijn worden gegeven voor de genezing van kraakbeenpiercings. Over het algemeen duurt het 3 tot 9 maanden, afhankelijk van hoe goed je de nazorginstructies opvolgt. Als je piercing er gezond uitziet en je geen problemen hebt, raden we je aan ons eerst een foto te sturen voordat je een afspraak maakt voor een nieuwe; zo voorkom je dat je teleurgesteld wordt.

Regelmatig wordt er gevraagd welke basissieraden (die bij de behandeling in zitten) er zijn. Klik hier voor de basis sieraden.

Het wordt afgeraden om een verse piercing schoon te maken met sterilon of alcohol, omdat deze stoffen uitdroging en irritatie van de wond kunnen veroorzaken, waardoor deze kwetsbaarder wordt voor bacteriën en infecties. Bovendien zijn alcohol en sterilon te hard voor de wond en kunnen ze afstoting van het sieraad veroorzaken. Dit gebeurt omdat het lichaam vuil in de wond waarneemt en probeert het te verwijderen door alles wat vreemd is – inclusief sieraden – uit het gebied te verdrijven.

We raden af om pijnstillers, triptanen of andere zenuw verdovende middelen te gebruiken vóór je therapie, omdat dit het moeilijker maakt om je symptomen te beoordelen en de meest geschikte kant voor stimulatie te kiezen. Als je ze voorafgaand aan de behandeling moet innemen, wees je er dan van bewust dat we tijdens het testen misschien niet meteen verbeteringen kunnen vaststellen. Je moet nog steeds alle voorgeschreven preventieve medicijnen nemen zoals normaal.

In de meeste gevallen is één sessie voldoende; maar als iemand beide kanten van zijn lichaam wil laten piercen en de eerste procedure op den duur geen bevredigende resultaten opleverde, dan kan een nieuwe sessie nodig zijn. Dit gebeurt alleen als de resultaten van het tweede bezoek gunstig zijn en er drie maanden zijn verstreken sinds de eerste piercing.

Nee, dit hoeft niet zo te zijn. De nervus vagus bestaat zowel aan de linker- als aan de rechterkant van het lichaam, dus het is onmogelijk te voorspellen welke kant betere resultaten zal opleveren. Het kan zijn dat hij niet aan dezelfde kant zit als waar je symptomen optreden. We gaan altijd af op onze onderzoeksbevindingen bij het nemen van beslissingen.

Ja, dat mag. Als 1 andere persoon je tijdens je behandeling begeleidt, kan dat voor ons beiden gunstig zijn, omdat zij kleine verschuivingen in je kunnen waarnemen die wij niet kunnen waarnemen, zoals een verandering in houding of een bepaalde uitdrukking in je ogen.

Het verzorgen van een nieuwe Medische Daith piercing kan lastig zijn en het beste is om hem met rust te laten.

De dag na de behandeling
Begin de dag na de behandeling met het schoonmaken van je piercing en doe dat eenmaal per dag; te veel schoonmaken kan irritatie veroorzaken. Vermijd erop te slapen, en ook om er oordopjes of koptelefoons tegenaan te zetten. Een schone, droge, drukvrije piercing zal sneller genezen dan een piercing met een pleister eroverheen, dus verwissel geen sieraden totdat ze volledig genezen zijn (8 weken – 12 maanden). Draag altijd sieraden in de piercing om sluiting van het gaatje te voorkomen. Doe voor het slapen gaan 1 druppel nazorg over de piercing voor absorptie en bescherming tijdens het slapen.

Dagelijks
Laat dagelijks wat schoon en fris water in je oor met de Medische Daith piercing lopen totdat deze volledig genezen is. Om zachte smurrie of korstjes te verwijderen gebruik je een droge keukenrol die in een punt is gevormd. Gebruik geen katoenen doekjes! Wrijving en druk zullen het genezingsproces vertragen; beweeg daarom je sieraden niet in de piercing. Dit doen is als elke dag een korstje van een verwonding afhalen, wat kan leiden tot langere genezingstijden en meer littekens. Draaien is niet nodig om schoon te maken of om te voorkomen dat het vast komt te zitten – het mag echter niet vrij zwaaien, zelfs als het genezen is. Vermijd het slapen op een piercing zo veel mogelijk, want dat veroorzaakt veel problemen.

Wekelijks
Controleren of de balletjes goed op hun plaats zitten en vrij zijn van vuil is belangrijk. Om ervoor te zorgen dat je Medische Daith piercing gezond blijft, is het noodzakelijk om hem schoon, droog en vrij van druk te houden. Als je je zorgen maakt, kun je contact met ons opnemen voor hulp.