Nervus Vagus Piercing: Een aanvullende therapie voor verschillende symptomen

Naarmate de alternatieve geneeskunde zich verder ontwikkelt, wenden steeds meer mensen zich tot natuurlijke therapieën om hun gezondheid en welzijn te ondersteunen. Een van de nieuwste trends op dit gebied is de Nervus Vagus piercing, een eenvoudige maar effectieve therapie die aan populariteit wint vanwege de mogelijkheid om een verscheidenheid aan symptomen te verlichten.

Hoewel de wetenschap achter de Nervus Vagus piercing nog in ontwikkeling is, hebben we in de praktijk gezien dat het een heilzame aanvulling kan zijn op andere natuurlijke therapieën, zoals ooracupunctuur en cupping, om het natuurlijke genezingsproces van je lichaam te ondersteunen.

Wat is de Nervus Vagus piercing?

De Nervus Vagus piercing bestaat uit het inbrengen van een klein sieraad in de binnenste kraakbeenplooi van het oor, die daarmee de Nervus Vagus zenuw stimuleert. Deze zenuw speelt een rol bij het regelen van verschillende lichaamsfuncties, waaronder de spijsvertering, de hartslag en de ademhaling, en we geloven dat het stimuleren ervan kan helpen bij het verlichten van verschillende symptomen.

Nervus vagus piercing

Wat zijn de mogelijke voordelen van de Nervus vagus stimulatie piercing?

Hoewel we geen medische claims kunnen maken over de effectiviteit van de Nervus Vagus piercing, hebben we in de praktijk gezien dat veel van onze cliënten er baat bij hebben gehad. Sommigen hebben een vermindering van angst en stress gemeld, terwijl anderen verlichting van chronische pijn en spijsverteringsproblemen hebben ervaren. Wij geloven dat deze therapie een heilzame aanvulling kan zijn op andere natuurlijke therapieën en zo een allesomvattende oplossing kan bieden voor je gezondheidsproblemen.

Hoe werkt de piercing?

De wetenschap achter de Nervus Vagus piercing is nog in ontwikkeling, maar aangenomen wordt dat hij werkt door het stimuleren van de Nervus Vagus zenuw, die een rol speelt bij het reguleren van verschillende lichaamsfuncties. Daardoor kan hij helpen bij het verlichten van symptomen in verband met stress, angst, chronische pijn en spijsverteringsproblemen.

Nervus vagus piercing

Veel gestelde vragen

De verzekering betaalt de behandeling niet.

Pijn is een verwacht gevolg van het krijgen van een piercing, maar de mate van ongemak verschilt van persoon tot persoon. Aangenomen wordt dat sommige piercings pijnlijker zijn dan andere, afhankelijk van factoren als de dikte van je huid, de pijntolerantie en de toestand van je immuunsysteem.

Er is geen vaste tijd voor het genezingsproces van kraakbeenpiercings. Het kan 3 tot 9 maanden duren, afhankelijk van hoe zorgvuldig je de nazorginstructies opvolgt. Als je piercing er goed uitziet en geen problemen veroorzaakt, raden we je aan ons een foto te sturen voordat je een afspraak maakt voor een nieuwe. Zo kun je teleurstelling voorkomen.

Regelmatig wordt er gevraagd welke basissieraden (die bij de behandeling in zitten) er zijn. Klik hier voor de basis sieraden.

Alcohol en sterilon kunnen verdere uitdroging en irritatie veroorzaken, waardoor de kans op infectie toeneemt. Bovendien kunnen deze stoffen het immuunsysteem van het lichaam ertoe aanzetten om in de wond geplaatste sieraden af te wijzen, omdat het vuil detecteert dat verwijderd moet worden.

Neem voor je behandeling geen pijnstillers, triptanen of andere zenuwverdovende middelen. Als je ze toch vóór de behandeling moet innemen, houd er dan rekening mee dat we tijdens het onderzoek misschien niet meteen veranderingen kunnen vaststellen. Je moet nog steeds alle dagelijkse preventieve medicijnen innemen zoals gewoonlijk.

Een sessie is meestal voldoende, maar als de persoon beide kanten wil laten piercen, moeten ze ons opnieuw zien. Dit doen we alleen als de andere kant goede resultaten geeft en er minstens drie maanden zijn verstreken sinds de eerste piercing. Als iemand een check-up nodig heeft, kunnen ze langskomen om hun piercing te inspecteren of eventuele nieuwe sieraden te vervangen.

De nervus vagus is zowel aan de linker- als aan de rechterkant van het lichaam aanwezig. Het is niet te voorspellen welke kant het meest effectieve resultaat zal geven bij een behandeling. Dit hoeft niet altijd aan dezelfde kant te zijn als je klachten.

Eén persoon is welkom bij je tijdens je behandeling, omdat die subtielere veranderingen bij je kan zien dan wij. Dit kan ons beiden ten goede komen.

Het verzorgen van een verse Nervus Vagus piercing kan lastig zijn, dus kun je hem het beste met rust laten.

De dag na de behandeling
Begin de volgende dag na het krijgen van de piercing eenmaal per dag met schoonmaken. Te veel schoonmaken kan leiden tot irritatie. Probeer te voorkomen dat je op de piercing slaapt en zet er geen oordopjes of koptelefoons tegenaan. Een schone en droge piercing zonder enige druk zal sneller genezen dan een piercing waar een pleister overheen zit; wissel daarom niet van sieraad tot het genezingsproces voltooid is (8 weken – 12 maanden). Draag sieraden altijd binnen het gepiercete gebied om sluiting van het gaatje tegen te gaan. Breng voor het slapen gaan 1 druppel nazorg aan op het gepiercete gebied voor absorptie en bescherming tijdens de slaap.

Dagelijks
Laat wat schoon, vers water in je oor zitten nadat je een Nervus Vagus piercing hebt gekregen, totdat deze volledig genezen is. Om zachte smurrie of korstjes weg te krijgen, gebruik je een droge keukenrol in een punt gevouwen in plaats van katoenen doekjes. Vermijd het bewegen van het sieraad in de piercing, want dat kan wrijving en druk veroorzaken, wat de genezing zal vertragen en tot meer littekenvorming zal leiden. Draaien is niet nodig om het schoon te houden en zal ook niet voorkomen dat het vast komt te zitten; echter, zelfs als het genezen is mag het niet vrij slingeren. Probeer het slapen op de piercing zo veel mogelijk te vermijden vanwege mogelijke moeilijkheden die kunnen ontstaan.

Wekelijks
Controleren of alle kralen en balletjes goed zitten en vrij zijn van resten is essentieel. Om ervoor te zorgen dat je Nervus Vagus piercing gezond is, is het noodzakelijk om hem hygiënisch en droog te houden en hem van elke druk te ontdoen. Als je twijfels hebt, neem dan gerust contact met ons op voor hulp.

Ik hoor mensen vaak dingen zeggen als “ik wil de piercing zo onopvallend mogelijk” of “mijn partner wil hem ook, maar niet als hij te veel opvalt”. Om ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte is in geval van zwelling, beginnen we altijd met een hoefijzer of ringetje. Nadat de piercing helemaal genezen is, kan het hoefijzer worden ingeruild voor een staafje, dat eruitziet zoals op de afbeelding hieronder en bijna niet opvalt.

Nervus Vagus piercing

Is de piercing geschikt voor mij?

Hoewel Nervus Vagus piercing veel voordelen kan hebben, is het essentieel om het te beschouwen als een aanvullende therapie die samen met andere behandelingen en veranderingen in levensstijl gebruikt kan worden om een optimale gezondheid en welzijn te bereiken.

Als je kiest voor de piercing, begeleiden we je bij de procedure en geven we je nazorginstructies voor een soepel en snel herstel. We zullen ook dieetaanpassingen, veranderingen in levensstijl of andere aanvullende therapieën voorstellen die je kunnen helpen bij je genezing en toekomstige hoofdpijn kunnen voorkomen.

Bij Acupunctuur Ferwerda streven we naar een veilige en comfortabele omgeving voor onze cliënten om onze behandelingen te ondergaan. Als je meer wilt weten over piercing of een afspraak wilt maken, neem dan contact met ons op.