Cupping therapie

Welkom bij Acupunctuur Ferwerda!
Wij bieden een scala aan holistische behandelingen, waaronder cupping therapie. Cupping is een oude vorm van alternatieve geneeskunde die al eeuwenlang wordt gebruikt om genezing en welzijn te bevorderen.
Kunnen wij u ook helpen om een optimale gezondheid en welzijn te bereiken?

Wat is cupping therapie

Cupping therapie is een traditionele Chinese geneeswijze waarbij speciale cups op de huid worden geplaatst om zuigkracht te creëren. Het vacuüm wat door de cups wordt gecreëerd helpt de doorbloeding te stimuleren, spierspanning te verlichten en genezing te bevorderen. Cupping therapie wordt vaak gebruikt in combinatie met andere behandelingen, zoals acupunctuur, om optimale resultaten te bereiken.

Voordelen cupping therapie

  • Het verlichten van spierspanning en stijfheid
  • Verbetering van de doorbloeding en circulatie
  • Bevordering van ontspanning en loslaten van stress
  • Het stimuleren van het immuunsysteem
  • Het helpen verlichten van pijn en ontstekingen
  • Verbetering van de algehele gezondheid en welzijn

Hoe cupping therapie werkt

Cupping therapie werkt door het creëren van zuigkracht op de huid, wat de doorbloeding stimuleert en de genezing bevordert. De cups zijn meestal gemaakt van glas, bamboe of siliconen en zijn er in verschillende maten. De therapeut plaatst de cups op specifieke delen van het lichaam, zoals de rug of schouders, en laat ze een paar minuten zitten. Terwijl de cups vacuüm creëren, worden de huid en het onderliggende weefsel zachtjes omhoog getrokken, dit bevordert de doorbloeding en kan spierspanning verlichten.

Cupping therapy Ferwerda
Cupping therapy

Is cupping therapie veilig?

Cupping therapie wordt over het algemeen als veilig beschouwd als het wordt uitgevoerd door een bevoegd en opgeleid therapeut. Zoals bij elke medische behandeling zijn er echter enkele risico’s aan verbonden. Deze risico’s kunnen bestaan uit blauwe plekken, huidirritatie of tijdelijk ongemak. Het is belangrijk om eventuele zorgen met ons te bespreken voordat je de behandeling ondergaat.

Waarom kiezen voor Acupunctuur Ferwerda

Bij Acupunctuur Ferwerda zetten we ons in om onze patiënten te helpen een betere gezondheid en welzijn te bereiken door middel van natuurlijke en holistische behandelingen. Wij kijken naar het totaalplaatje van elke patiënt door onze persoonlijke benadering van de zorg, en stemmen elke behandeling af op uw unieke behoeftes. Het bieden van een veilige, comfortabele en helende omgeving staat voor ons bovenaan.

Neem vandaag nog contact met ons op om een consult te plannen en meer te weten te komen over hoe we jou ook kunnen helpen om je gezondheidsdoelen te bereiken!

Veelgestelde vragen

Cupping therapie is een techniek uit de traditionele Chinese geneeskunde waarbij kopjes op de huid worden geplaatst om een vacuüm te creëren, wat de doorbloeding stimuleert, pijn verlicht en genezing bevordert

Cupping therapie kan gebruikt worden om verschillende aandoeningen te behandelen, waaronder pijn, ontstekingen, ademhalingsproblemen, spijsverteringsproblemen en meer. Het kan ook nuttig zijn om stress te verminderen en ontspanning te bevorderen.

Ja, cupping therapie is over het algemeen veilig als het wordt uitgevoerd door een bevoegde en ervaren behandelaar. Bij Acupunctuur Ferwerda gebruiken we alleen steriele cups en volgen we strikte hygiëneprotocollen om de veiligheid van onze patiënten te garanderen.

Tijdens een cupping therapie sessie in onze praktijk zullen we eerst je gezondheidsgeschiedenis en huidige symptomen beoordelen om een persoonlijk behandelplan te ontwikkelen. Daarna plaatsen we cups op je huid en creëren we een vacuüm om de doorbloeding te stimuleren en genezing te bevorderen. De cups blijven enkele minuten zitten en kunnen tijdelijke sporen op de huid achterlaten.

Het aantal cupping therapie sessies dat je nodig hebt hangt af van je individuele behoeften en gezondheidsdoelen. Sommige mensen ervaren onmiddellijke verlichting na slechts één sessie, terwijl anderen meerdere sessies nodig hebben om het gewenste resultaat te bereiken. Bij Acupunctuur Ferwerda ontwikkelen we samen met jou een behandelplan dat is afgestemd op jouw specifieke behoeften.

Om een cupping therapiesessie in onze praktijk te plannen, kun je ons gewoon bellen of het contactformulier invullen. Een whatsapp berichtje sturen mag ook! We beantwoorden graag al je aanvullende vragen en helpen je met het plannen van een afspraak.

Vuur cupping is een therapeutische methode waarbij glazen bekers worden gebruikt. De cups worden met een vlam verhit en vervolgens op het lichaam geplaatst. Als de lucht in de cups afkoelt, ontstaat er een negatieve druk, waardoor de cups zich aan de huid hechten. Dit proces helpt afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen en vergemakkelijkt de eliminatie ervan, waardoor de algehele gezondheid van het lichaam verbetert. Fire cupping is een populaire techniek voor spierherstel na zware lichamelijke inspanning.

Dry cupping is een behandeltechniek waarbij cups op de huid worden geplaatst voor verschillende duur, afhankelijk van de symptomen. Het primaire doel van dry cupping is meestal het verlichten van pijn en het verlagen van de bloeddruk.

Massage cupping is een vorm van droge cupping waarbij essentiële oliën en siliconen cups worden gebruikt. Voordat de cups op de huid worden gezet, wordt olie aangebracht om ze te smeren. De cups worden dan over de huid gegleden tot ze een vacuümeffect creëren. Deze vorm van cupping kan worden gebruikt voor ontspanningsdoeleinden of als diepe weefselmassage, en ook voor massage ter vermindering van cellulitis.