Daith piercing fibromyalgie

Bij Acupunctuur Ferwerda streven we ernaar innovatieve oplossingen te bieden voor diverse gezondheidsproblemen. Als toegewijd lid van het VNS Daith-netwerk zijn we gespecialiseerd in het plaatsen van medische daith-piercings, ook bekend als therapeutische daith-piercings. Deze behandeling kan een waardevolle aanvulling zijn op het beheer van fibromyalgie, een veelvoorkomende aandoening die wordt gekenmerkt door chronische pijn, vermoeidheid en slaapproblemen.

Behandeling van fibromyalgie met daith piercing

De Nervus Vagus, ook bekend als de “zwervende zenuw,” speelt een cruciale rol in ons lichaam en heeft invloed op het reguleren van verschillende lichaamsfuncties, waaronder ons vlucht- en schriksysteem. Recente studies suggereren dat overprikkeling van deze zenuw kan bijdragen aan het ontstaan en verergeren van fibromyalgiesymptomen. Door middel van positieve stimulatie van de Nervus Vagus kunnen we vaak verlichting bieden bij deze aandoening.

Daith Piercing fibromyalgie

Behandeling daith piercing bij fibromyalgie

Onze aanpak begint altijd met een uitgebreide consultatie, waarin we uw specifieke symptomen, ervaringen en doelen bespreken. Dit stelt ons in staat om een individuele benadering te ontwikkelen die is afgestemd op uw unieke behoeften.

Testen van de reactie en plaatsing van de Daith-piercing
Na een intake wordt met specialistische apparatuur en acupunctuurnaaldjes de exacte plaats van de zenuw in het oor uitgemeten. Een aantal klachtgerichte lichamelijke testen maken deel uit van de procedure om het juiste oor en de Daith-punt vast te stellen. Tijdens het testen kun je direct merken wat de piercing mogelijk voor jou kan betekenen. Hierna kies je de door jou gewenste titanium piercing uit, die vervolgens wordt gezet.

Nazorg en ondersteuning
De afspraakduur bedraagt circa 1 uur en 30 minuten. Na de behandeling krijg je instructies en tips mee naar huis over hoe je de piercing dient te verzorgen. Deze instructies zijn ook te vinden op de nazorg pagina. Ons ervaren team staat altijd klaar om eventuele vragen te beantwoorden en u te voorzien van de nodige informatie.

Positieve resultaten daith piercing fibromyalgie

We hebben positieve resultaten gezien bij mensen met fibromyalgie die de daith-piercing hebben laten plaatsen. Symptomen zoals chronische pijn, vermoeidheid en slaapproblemen zijn aanzienlijk verminderd bij sommige patiënten.

Op de Facebookgroep van VNS Daith kunt u tal van ervaringen vinden met behulp van de zoekknop in de groep. Klik hier om naar de Facebookgroep te gaan >>

Hieronder vindt u een aantal algemene daith piercing ervaringen:

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken voor een therapeutische daith-piercing behandeling bij Acupunctuur Ferwerda? Onze praktijk is aangesloten bij het VNS Daith-netwerk (onder de naam VNS Daith Leeuwarden), waardoor u moeiteloos een afspraak met ons kunt plannen via hun gebruiksvriendelijke boekingssysteem.

Lees meer over VNS Daith hier >>