Acupunctuur Ferwerda – Uw Specialist in Guasha Massage in Leeuwarden

In een drukke wereld waarin stress en spanningen vaak de overhand nemen, is het van essentieel belang om manieren te vinden om onze fysieke en mentale welzijn te bevorderen. Guasha massage, aangeboden door Acupunctuur Ferwerda in Leeuwarden, is een eeuwenoude therapie die een krachtige oplossing biedt voor het verbeteren van onze gezondheid en het herstellen van de natuurlijke balans in ons lichaam.

Wat is Guasha?

Guasha massage is een traditionele Chinese therapie die zijn oorsprong vindt in de oude geneeskunde van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Het woord “Guasha” is een samenvoeging van twee Chinese karakters: “Gua” betekent schrapen, en “Sha” verwijst naar het rode, verhevene dat op de huid verschijnt als gevolg van het schrapen. Tijdens een Guasha-massage wordt een speciale gladde steen of een andere geschikte tool gebruikt om over de huid te schrapen, waarbij lichte tot matige druk wordt uitgeoefend.

Guasha-massage-Leeuwarden

De voordelen van Guasha

Guasha massage staat bekend om zijn brede scala aan voordelen voor het lichaam en de geest. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:

 • Stressverlichting
  Guasha helpt spanning en stress te verminderen door de ontspanning van spieren en zenuwen te bevorderen.

 • Verbeterde bloedcirculatie
  De schraaptechnieken stimuleren de bloedsomloop, waardoor de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de cellen wordt verbeterd en afvalstoffen worden afgevoerd.

 • Immuunsysteem boost
  Guasha kan het immuunsysteem versterken en de weerstand tegen ziekten vergroten.

 • Pijnverlichting
  Het schrapen helpt de lokale bloedstroom te verhogen, wat kan leiden tot pijnverlichting en het herstel van pijnlijke spieren en gewrichten.

 • Ontgifting
  Guasha helpt het lichaam te ontgiften door de lymfedrainage te bevorderen en gifstoffen af te voeren.

 • Huidverbetering
  Het schrapen stimuleert de productie van collageen, wat kan bijdragen aan een gezondere en stralende huid.

 • Emotionele Balans
  Guasha kan helpen emoties in evenwicht te brengen en een gevoel van kalmte en welzijn te bevorderen.

Hoe werkt Guasha?

Guasha werkt volgens de principes van TCG, waarbij wordt aangenomen dat de gezondheid van het lichaam afhangt van de vrije stroom van Qi (levensenergie) door meridianen (energiekanalen) in het lichaam. Als deze energiestroom wordt verstoord, kunnen er gezondheidsproblemen ontstaan. Guasha richt zich op het herstellen van de harmonieuze Qi-stroom door het verwijderen van blokkades en het bevorderen van de circulatie van bloed en energie.

Guasha massage in Leeuwarden

De guasha massage procedure

Bij Acupunctuur Ferwerda wordt de Guasha massage uitgevoerd door een deskundige therapeut die ook verstand heeft van TCG. Voordat de massage begint, zal de therapeut eerst een grondige evaluatie uitvoeren om uw individuele behoeften en gezondheidsdoelen te begrijpen. De behandeling vindt plaats in een rustige en ontspannen omgeving om het beste resultaat te bereiken.

Tijdens de massage ligt u comfortabel op een behandeltafel, terwijl de therapeut de speciale schraapsteen zachtjes over uw huid beweegt. De steen is meestal gemaakt van jade, hoorn of een andere gladde steensoort die veilig en effectief is voor de huid. De therapeut past verschillende schraaptechnieken toe, zoals lange halen, cirkelvormige bewegingen en korte stoten, afhankelijk van uw specifieke behoeften en de gebieden van het lichaam die aandacht nodig hebben.

Ontdek de voordelen van guasha massage in Leeuwarden bij Acupunctuur Ferwerda

Acupunctuur Ferwerda in Leeuwarden biedt professionele Guasha massage aan, uitgevoerd door een deskundige therapeut met kennis van TCG. Ervaar de vele voordelen van deze eeuwenoude therapie en herstel de natuurlijke balans van uw lichaam en geest. Neem vandaag nog contact op met Acupunctuur Ferwerda en ontdek hoe Guasha massage u kan helpen uw gezondheidsdoelen te bereiken en een leven vol vitaliteit en welzijn te leiden.