Daith Piercing

Acupunctuur Ferwerda maakt deel uit van VNS Daith Nederland en hanteert een vooruitstrevende benadering in het gebruik van de daith piercing voor nervus vagus stimulatie. De daith piercing, die geplaatst wordt in het meest binnenste deel van het kraakbeen van het oor, is gericht op de nervus vagus, een essentiële zenuw in ons stressrespons-systeem. Deze aanpak heeft als doel specifieke gezondheidsklachten te verlichten door positieve invloed op deze zenuw.

De Daith piercing kan worden uitgevoerd in een van de duizenden tattoo- en piercingwinkels, maar de resultaten kunnen variëren van persoon tot persoon vanwege verschillen in anatomie. Het is cruciaal dat het optimale stimulatiepunt van de nervus vagus nauwkeurig wordt gelokaliseerd voor maximale effectiviteit. VNS Daith Piercing, onderdeel van de VNS Daith kliniek in Engeland, was de eerste die een specialistisch hulpmiddel gebruikte om dit precieze punt te bepalen, wat de kansen op een succesvol therapeutisch resultaat aanzienlijk vergroot.

Daith piercing

Innovatieve behandeling doormiddel van de Daith Piercing

In de afgelopen jaren zijn de technieken voor het testen en plaatsen van de daith piercing verder ontwikkeld en geoptimaliseerd. We hebben deze ontwikkelingen nauwlettend gevolgd en soms zelfs actief bijgedragen, waardoor we nu een dieper inzicht hebben in de resultaten en verlichting die deze piercing kan bieden bij verschillende klachten. Dit onderzoek blijft voortduren.

In onze praktijk hebben we bij patiënten met diverse aandoeningen zeer positieve en soms opmerkelijke resultaten gezien. Deze omvatten nek- en schouderspanning, angst, depressie, vertigo, sinusitis, de ziekte van Crohn, prikkelbare darmsyndroom, bipolaire stoornis, occipitale neuralgie, chronisch pijnsyndroom, post-traumatische stressstoornis, nachtmerries, slaapproblemen, symptomen van fibromyalgie, dysfagie, Bells Palsy, tinnitus en migraine.

Daith Piercing

Het plaatsen van een Daith Piercing

Bij Acupunctuur Ferwerda geloven we in een behandeling die nauw aansluit op jouw individuele behoeften en symptomen. Na een uitgebreide intake maken we gebruik van gespecialiseerde apparatuur en acupunctuurnaaldjes om de exacte locatie van de zenuw in het oor nauwkeurig te meten. Vervolgens voeren we klachtgerichte lichamelijke tests uit om het juiste oor en de optimale Daith-punt te bepalen. Tijdens deze procedure kun je direct ervaren welke verlichting de piercing mogelijk voor jou kan bieden.

Selectie en plaatsing van de Daith Piercing
Na het bepalen van de geschikte locatie is het tijd om de piercing te kiezen die het beste bij jou past. Ons assortiment omvat verschillende opties, waaronder titanium piercings. Zodra je jouw gewenste piercing hebt gekozen, wordt deze zorgvuldig geplaatst door ons ervaren team.

Nazorg en advies voor optimaal resultaat
Na de initiële ervaring en plaatsing van de daith piercing adviseren we u over de juiste verzorging van de piercing en geven we u oefeningen om het maximale effect te bereiken. De totale duur van de afspraak bedraagt ongeveer 1 uur en 30 minuten, waarbij we alle tijd nemen die nodig is voor een zorgvuldige behandeling. Na de procedure ontvang je gedetailleerde instructies en handige tips voor de verzorging van de piercing thuis. Deze instructies zijn ook beschikbaar op onze nazorgpagina, voor jouw gemak en referentie.

Afspraak maken voor een daith piercing

Wilt u een afspraak maken voor een medische daith-piercing bij Acupunctuur Ferwerda? Onze praktijk is gespecialiseerd in deze behandelingen en zet zich in voor uw comfort en zorg. We begrijpen het belang van deze behandeling voor u en streven ernaar uw ervaring zo aangenaam mogelijk te maken. Plan eenvoudig een afspraak via ons online boekingssysteem.

Daith piercing ervaringen

Op de Facebookgroep van VNS Daith (waar wij bij aangesloten zijn) kunt u tal van daith piercing ervaringen vinden met behulp van de zoekknop in de groep. Klik hier om naar de Facebookgroep te gaan en over daith piercing ervaringen te lezen >>

Michel Fer Dit was 1 van mijn eerste patiënten bij VNS Daith Leeuwarden nog voor we officieel open gingen. Dit zijn de berichten waardoor ik dit werk vol passie doe ❤️🤍 This makes me happy😊😊 #review

Dolax Van Veeweyde
Dolax is not amused, zijn roedel heeft een nieuwe leider en hij is het niet. Sinds kort heb ik een VNS-piercing in mijn oor en daardoor een totaal ander leven. Mijn zenuwpijn is weg, ik herhaal WEG. Niet meer het lopen en staan doersen, smorgens uit bed komen en gewoon kunnen staan en lopen ipv het gevoel hebben dat je tenen breken en je voet opensplit zo gauw je gaat staan. Niet meer met mijn voet omhoog op de bank maar gewoon kunnen zitten. De hele dag schoenen aan zonder pijn en een steenkoude voet. De doorbloeding wordt niet meer geblokkeerd en dat voel ik heel duidelijk.

Dolax vond altijd dat hij mij moest beschermen tegen alles en iedereen maar nu is mijn lichaamshouding totaal anders en ziet hij dat dat niet hoeft, hij luistert nu ook veel beter.

Ik ben heel blij!!

Dolax Van Veeweyde , Review Facebook VNS Daith Europe
Nanda Spaargaren

2 Maanden geleden heb ik bij Michel Ferwerda in Leeuwarden mijn Daith piercing laten plaatsen. Als stresskip, perfectionist en dus altijd onder (hoog)spanning staand persoon, was ik zeer afwachtend wat het me zou brengen. Ik werd echter bij het testen van de juiste plaats in mijn oor al zo verrast met het effect wat alleen die testnaald al met me deed! Direct beslist de piercing te laten plaatsen. Deze werd ook snel en zeer vakkundig aangebracht, waardoor ik het niet eens als pijnlijk ervaren heb! Maar dat is denk ik ook een mindset; ik doe iets goeds voor mezelf 😊

De begeleiding van Michel was/is super. Hij heeft me goed voorgelicht dat na plaatsing je lichaam nog moet wennen en een nieuwe balans gaat vinden. Je kunt dit ondersteunen door wat oefeningen te doen (die Michel me goed heeft uitgelegd m.b.v. video’s).

Na deze maanden kan ik met volle overtuiging zeggen dat het me veel rust gebracht heeft. Ja, het wisselde in de eerste periode in mijn lijf en gelukkig kon ik het plaatsen als ‘uitbalanceren’. Daarnaast ben ik echt niet zo serieus geweest als het om die oefeningen gaat (moet ik eerlijk toegeven…), maar zelfs zo ervaar ik al meer rust in mijn lijf, minder spanning en dus minder hoofdpijn of pijn in mijn nek.
Dank aan Michel dat ik nu mijn zakelijk hoogseizoen aan kan zonder constant de stress of prikkels zo ernstig te voelen. En belangrijker, dat ik naast mijn werk eindelijk energie over heb voor alle andere leuke dingen 🍀🌸

Nanda Spaargaren, Review Facebook VNS Daith Europe
Mariska Middelbosch-Kroeze

Afgelopen zaterdag door Michel in Leeuwarden mijn eerste daith piercing laten zetten tegen overkill aan migraine aanvallen. Migraine beïnvloedt al sinds de puberteit mijn leven behoorlijk negatief. Verdoofd door triptanen is het meestal redelijk te doen maar zonder dat goedje ben ik een wrak. Hier wil ik ontzettend graag van af.
Op het moment van plaatsen was er een aanval bezig, de timing kon dus niet beter. Al tijdens het testen voelde ik verschil: een fijn soort instant rust en de hoofdpijn begon zich meteen in golven te verplaatsen. Ook werd de intensiteit anders: in golven herhalend van stevige pijn naar helemaal geen pijn. Heel bijzonder…
Over de uiteindelijke piercing zelf ben ik, na deze paar dagen dat hij zit, voorzichtig positief: het lijkt erop dat het effect heeft. Nog steeds wel een paar keer migraine achtige hoofdpijn gehad, maar de scherpe randjes zijn er af. Deze pijn is te doen zonder enige vorm van pijnstilling. Na een tijdje komt en gaat de pijn in golven en dan ineens blijft het weg. Zo fijn! Tot nu toe geen triptanen of andere pijnstilller meer aangeraakt.
Michel, top gedaan, dank je wel! Ik kom, denk ik, binnenkort terug voor de tweede!

Mariska Middelbosch-Kroeze, Review Facebook VNS Daith Europe
Dolly Van de Wint

Gisteren mijn 2e Daith bij Michel laten zetten. Wat een verschil! Ik heb me in jaren niet zo ontspannen gevoeld! Heerlijk geslapen. Michel legde het goed uit, en stemde zich goed af op mijn wensen. Ik wilde n.l liggend omdat dit voor mij prettig was en dat mocht ook. Ik kan Michel van harte aanbevelen! 😄

Dolly van de Wint, Review Facebook VNS Daith Europe
Marie Verwoert

Wat heerlijk dat ik na het plaatsen van een piercing bij Michel in Leeuwarden na 2 mnd. nog steeds beter en dieper kan slapen en de onrust in mijn lichaam niet meer voel.
Michel dankjewel!

Marie Verwoert, Review Facebook VNS Daith Europe

Annemarie

Wat een reis vandaag.
Had me goed ingelezen,maar werd compleet verrast.links weinig verandering,maar rechts… Voelde de spanning uit mijn schouder en nek gaan en toen vanuit t niets ineens huilen. Geen verdriet of spanning..gewoon huilen.dat was de beste reactie die je krijgen kon vertelde Michel Ferwerda en Tracy Perkins
Ja t piercen deed au,maar de pijn is gelijk weg zodra de piercing zit.
Nu helemaal ontspannen en verbaasd voor me uit aan t staren

Annemarie , Review Facebook VNS Daith Europe

Alet

Gisteren ben ik bij Michel geweest in Leeuwarden voor een Daith piercing.
Een aanrader!
Wat een bijzondere ervaring. Mijn complimenten! Totaal geen last vd piercing en ervaar nu al gezondheidsvoordelen. Rust in m’n hoofd. Minder prikkelgevoelig. Na een half jaar vandaag opgestaan zonder ontsteking in neusholtes. Kan m’n hoofd verder draaien. Ben benieuwd naar het vervolg…
Super bedankt Michel. Je bent een topper! Je ziet me over 2 mnd terug voor de 2e Daith piercing
😊

Alet , Review Facebook VNS Daith Europe

Karin

Zowel mijn man als ik hebben een Daith piercing.
Voor ons heeft het geholpen, mij voor mijn migraine en hij heeft veel minder spanning en minder last van zijn gewrichten.
Hoop voor jou dat het ook mag helpen.

Karin, Reactie op Daith voor mannen - Facebook VNS Daith Europe

Helena

Mijn man heeft ook een daith piercing. Hij kan o.a. beter ontspannen, heeft bijna nooit meer hoofdpijn, voelt zich beter in balans, kan zich beter concentreren, kan beter met stress en prikkels omgaan en heeft meer rust in z’n hoofd (ADHD).
Ik heb zelf in beide oren een daith piercing en ik heb er ook veel baat bij (o.a. longcovid).

Helena , Reactie op Daith voor mannen - Facebook VNS Daith Europe

Coby

Vandaag bij VNS Leeuwarden geweest en een daith laten zetten.
Tracey en Michel hebben samen hun best gedaan en wat een blij ei hier! Kan mn nek weer goed draaien, mn long covid klachten zoals hersenmist de extreme vermoeidheid prikkelverwerking het gaat nu al stukken beter. Zelfs als het hier bij blijft ben ik al.gelukkig, alsof ik na3.3 jaar weer kan huppelen en zingen en leven dat gevoel. Het is niet uit te leggen.
Dank je wel Tracey en Michel!

Coby, Review - Facebook VNS Daith Europe

Yvette

Geweldig goed door Michel ontvangen! Door de professionele en rustige uitstraling en omgeving op m’n gemak gesteld. Na diverse tests het voor mij juiste oor bepaald. Het zetten is geen feestje maar het uitblijven van de migraine daarna zeker wel ! We zijn nu 2 maanden verder en er is een compleet ander beeld ontstaan, de aanvallen zijn met 90% afgenomen. De aanval zelf is veel korter en eigenlijk zonder heftige medicatie prima te doorstaan , dit was hiervoor ondenkbaar! Ik ben echt super blij en overweeg binnenkort het andere oor toch ook te laten doen om hopelijk de laatste horde ook weg te nemen. Kortom een aanrader

Dank Michel voor alles! Naalden was zeker niet m’n ding en hebben we smakelijk om gelachen. Ik zie je binnenkort weer voor de tweede!

Yvette, Review - Google VNS Daith Leeuwarden
Marie

Michel is super aardig en geduldig en heeft veel kennis. Ik heb de piercing gezet omdat ik snel overprikkeld raak en hoop dat het mijn vermoeidheid en somberheid daardoor ook verbeterd. Ik heb de piercing nog maar net maar ik heb wel het gevoel dat ik me al relaxter voel. Daarnaast staat het ook nog eens leuk. Michel bedankt 🙏

Marie, Review - Google VNS Daith Leeuwarden