Daith Piercing

Bij Acupunctuur Ferwerda hebben we een vooruitstrevende benadering van het gebruik van de daith piercing voor nervus vagus stimulatie. De daith piercing richt zich op de nervus vagus, een essentiële zenuw in ons stressrespons-systeem, en heeft tot doel specifieke gezondheidsklachten te verlichten door deze zenuw positief te beïnvloeden.

Innovatieve behandeling met de Daith Piercing

In de afgelopen jaren zijn de technieken voor het testen en plaatsen van de daith piercing verder ontwikkeld en geoptimaliseerd. We hebben deze ontwikkelingen nauwlettend gevolgd en soms zelfs actief bijgedragen, waardoor we nu een dieper inzicht hebben in de resultaten en verlichting die deze piercing kan bieden bij verschillende klachten. Dit onderzoek blijft voortduren.

In onze praktijk hebben we bij patiënten met diverse aandoeningen zeer positieve en soms opmerkelijke resultaten gezien. Deze omvatten nek- en schouderspanning, angst, depressie, vertigo, sinusitis, de ziekte van Crohn, prikkelbare darmsyndroom, bipolaire stoornis, occipitale neuralgie, chronisch pijnsyndroom, post-traumatische stressstoornis, nachtmerries, slaapproblemen, symptomen van fibromyalgie, dysfagie, Bells Palsy, tinnitus en migraine.

Daith Piercing

Veel gestelde vragen Daith Piercing

Bij Acupunctuur Ferwerda geloven we in een behandeling die nauw aansluit op jouw individuele behoeften en symptomen. Na een uitgebreide intake maken we gebruik van gespecialiseerde apparatuur en acupunctuurnaaldjes om de exacte locatie van de zenuw in het oor nauwkeurig te meten. Vervolgens voeren we klachtgerichte lichamelijke tests uit om het juiste oor en de optimale Daith-punt te bepalen. Tijdens deze procedure kun je direct ervaren welke verlichting de piercing mogelijk voor jou kan bieden.

Selectie en plaatsing van de Daith Piercing
Na het bepalen van de geschikte locatie is het tijd om de piercing te kiezen die het beste bij jou past. Ons assortiment omvat verschillende opties, waaronder titanium piercings. Zodra je jouw gewenste piercing hebt gekozen, wordt deze zorgvuldig geplaatst door ons ervaren team.

Nazorg en advies voor optimaal resultaat
Na de initiële ervaring en plaatsing van de daith piercing adviseren we u over de juiste verzorging van de piercing en geven we u oefeningen om het maximale effect te bereiken. De totale duur van de afspraak bedraagt ongeveer 1 uur en 30 minuten, waarbij we alle tijd nemen die nodig is voor een zorgvuldige behandeling. Na de procedure ontvang je gedetailleerde instructies en handige tips voor de verzorging van de piercing thuis. Deze instructies zijn ook beschikbaar op onze nazorgpagina, voor jouw gemak en referentie. Ons doel is niet alleen om verlichting te bieden tijdens de behandeling, maar ook om jou te begeleiden naar een optimaal resultaat op lange termijn.

Afspraak maken daith piercing

Wilt u een afspraak maken voor een medische daith-piercing behandeling bij Acupunctuur Ferwerda? Onze praktijk is aangesloten bij het VNS Daith-netwerk (onder de naam VNS Daith Leeuwarden), waardoor u moeiteloos een afspraak met ons kunt plannen via hun gebruiksvriendelijke boekingssysteem.

Lees meer over VNS Daith hier >>

Daith piercing ervaringen

Op de Facebookgroep van VNS Daith kunt u tal van daith piercing ervaringen vinden met behulp van de zoekknop in de groep. Klik hier om naar de Facebookgroep te gaan en over daith piercing ervaringen te lezen >>

Veel gestelde vragen

Deze piercing stimuleert de nervus vagus, een essentiële zenuw die het lichaamseigen herstelproces ondersteunt. Hierdoor kunnen symptomen van verschillende aandoeningen worden verminderd.

De prijs voor de piercing is 155 euro. Als er een tweede piercing nodig is, bedragen de extra kosten slechts 75 euro.

De behandeling duurt 1,5 uur

Het plaatsen van de piercing kan kortstondig ongemak veroorzaken, variërend van lichte irritatie tot milde pijn. Deze ongemakken zijn meestal van korte duur en worden over het algemeen goed verdragen.

Ja, u krijgt uitgebreid advies over hoe u de piercing op de juiste wijze kunt verzorgen, evenals aanbevolen oefeningen om de effectiviteit ervan te maximaliseren.

Op voorhand kunnen we hierover geen definitieve uitspraak doen. Dit hangt volledig af van de resultaten van de tests. Bij voorkeur plaatsen we slechts aan één kant een piercing. Dit bevordert een betere en snellere genezing dan wanneer beide kanten direct worden gepiercet, en het is comfortabeler bij het slapen, aangezien tijdens de genezingsperiode niet op de piercing mag worden geslapen. Hoewel sommige mensen direct een tweede stimulatiepunt krijgen, zijn dit echt uitzonderingen.

Nee, de behandeling wordt (in de meeste gevallen) niet vergoed.

Met gespecialiseerde apparatuur lokaliseren we nauwkeurig de positie van de zenuw, aangezien elk oor uniek is en deze locatie niet zomaar kan worden vastgesteld zonder metingen. Zodra de zenuw is geïdentificeerd, gebruiken we een 0,2mm acupunctuurnaald om aan beide kanten te testen en te bepalen waar het meest effectieve resultaat kan worden bereikt. Het is belangrijk op te merken dat de piercing niet per se aan de zijde van de pijn wordt geplaatst. Dit is een veel voorkomende misvatting die vaak wordt gevraagd.

Tijdens de behandeling is het toegestaan dat één persoon aanwezig blijft, en we moedigen dit zelfs aan. Een partner of vriend(in) kan subtielere veranderingen opmerken, zoals houding of uitstraling uit jouw ogen, die voor zowel jou als voor ons waardevol kunnen zijn. Onze behandelruimtes zijn ruim genoeg om een afstand van 1,5 meter te waarborgen. Voor sommige cliënten kan het lastig zijn om zelf terug naar huis te rijden of zijn ze afhankelijk van begeleiding.