Verbeter uw gezondheid en welzijn met ooracupunctuur

Welkom bij Acupunctuur Ferwerda! Wij zetten ons in om onze patiënten te helpen een betere gezondheid en welzijn te bereiken. We maken voor u een persoonlijk behandelplan en gebruiken alleen natuurlijke en holistische behandelingen, waaronder ooracupunctuur. Ooracupunctuur is een veilige en effectieve manier om genezing en evenwicht in het hele lichaam te bevorderen.

Wat is ooracupunctuur

Ooracupunctuur, ookwel bekend als auriculaire acupunctuur, is een vorm van alternatieve geneeskunde en wordt al duizenden jaren gebruikt om genezing en evenwicht in het hele lichaam te bevorderen. Bij ooracupunctuur worden specifieke punten in het oor gestimuleerd door middel van kleine naaldjes, druk of elektrische stimulatie.

Het oor wordt beschouwd als een microsysteem van het lichaam, wat betekent dat elk deel van het oor overeenkomt met een specifiek orgaan of lichaamsdeel. Door deze punten te stimuleren kan ooracupunctuur helpen het evenwicht te herstellen en de genezing in het hele lichaam te bevorderen.

Wat kan ooracupunctuur voor u doen

  • Het verminderen van stress en angst

  • Het bevorderen van ontspanning en een betere nachtrust

  • Het verlichten van pijn en ongemakken

  • Verbetering van de werking van het immuunsysteem

  • Het helpen verlichten van verslaving

  • Verbetering van de algehele gezondheid en welzijn

Hoe ooracupunctuur werkt?

Ooracupunctuur werkt door het stimuleren van specifieke punten van het oor die corresponderen met verschillende delen van het lichaam. Deze punten zijn verbonden met energiebanen die door het hele lichaam stromen. Deze energiebanen worden ook wel meridianen genoemd. Wanneer de doorstroming van deze energie wordt gestagneerd, kan dit klachten veroorzaken in het lichaam. Door deze punten in het oor te stimuleren kan het evenwicht hersteld worden en de genezing in het hele lichaam worden bevorderd.

De behandeling bestaat uit het inbrengen van kleine, fijne naalden op specifieke punten van het oor. Die blijven gedurende een bepaalde tijd zitten, meestal zo’n 20-30 minuten. De naalden zijn heel dun en patiënten voelen meestal slechts een lichte druk of prik als ze worden ingebracht. Er kunnen ook andere technieken gebruiken, zoals druk, magneten of elektrische stimulatie, om deze punten te stimuleren.

Ooracupunctuur is een veilige en effectieve behandeling en kan worden ingezet om het zelfherstellend vermogen van het lichaam te stimuleren. De behandeling wordt afgestemd op de individuele behoeften van elke patiënt, en kan alleen of in combinatie met andere behandelingen worden gebruikt.

Ooracupunctuur-leeuwarden

Waarom kiezen voor Acupunctuur Ferwerda

Bij Acupunctuur Ferwerda zetten we ons in om onze patiënten te helpen een betere gezondheid en welzijn te bereiken door middel van natuurlijke en holistische behandelingen. Wij kijken naar het totaalplaatje van elke patiënt door onze persoonlijke benadering van de zorg, en stemmen elke behandeling af op uw unieke behoeftes. Het bieden van een veilige, comfortabele en helende omgeving staat voor ons bovenaan.

Neem vandaag nog contact met ons op om een consult te plannen en meer te weten te komen over hoe we jou ook kunnen helpen om je gezondheidsdoelen te bereiken!

Veelgestelde vragen

Ooracupunctuur, ook bekend als auriculaire acupunctuur, is een vorm van acupunctuur waarbij kleine naalden in specifieke punten van het oor worden geplaatst. Deze techniek kan het zenuwstelsel stimuleren en de genezing in het hele lichaam bevorderen.

Ooracupunctuur kan gebruikt worden om verschillende aandoeningen te behandelen, waaronder pijn, stress, angst, verslaving en slapeloosheid. Het kan ook helpen bij gewichtsverlies en stoppen met roken.

Ja, ooracupunctuur is over het algemeen veilig als het wordt uitgevoerd door een bevoegd en ervaren acupuncturist. Bij Acupunctuur Ferwerda gebruiken we alleen steriele, wegwerpnaalden en volgen we strikte hygiëneprotocollen om de veiligheid van onze patiënten te garanderen.

Tijdens een ooracupunctuursessie in onze kliniek beoordelen we eerst je gezondheidsgeschiedenis en huidige symptomen om een persoonlijk behandelplan op te stellen. Daarna steken we kleine, steriele naalden in specifieke punten van je oor. Je kunt een lichte druk of prik voelen, maar ooracupunctuur is over het algemeen niet pijnlijk. De naalden blijven ongeveer 20-30 minuten zitten.

Het aantal ooracupunctuursessies dat je nodig hebt hangt af van je individuele behoeften en gezondheidsdoelen. Sommige mensen ervaren onmiddellijke verlichting na slechts één sessie, terwijl anderen meerdere sessies nodig hebben om het gewenste resultaat te bereiken. Bij Acupunctuur Ferwerda ontwikkelen we samen met jou een behandelplan dat is afgestemd op jouw specifieke behoeften.

Om een sessie ooracupunctuur in onze kliniek te plannen, kun je ons gewoon bellen of een e-mail sturen. We beantwoorden graag al je aanvullende vragen en helpen je bij het maken van een afspraak.

Voor alsnog worden de behandelingen niet vergoed.