Daith piercing migraine

Bij Acupunctuur Ferwerda streven we ernaar innovatieve oplossingen te bieden voor diverse gezondheidsproblemen, waaronder migraine. Als trots lid van het VNS Daith-netwerk zijn we gespecialiseerd in het plaatsen van de therapeutische daith piercings bij migraine, ook bekend als migraine piercings. Deze behandeling kan een waardevolle aanvulling zijn op het beheer van migraine, een veelvoorkomende aandoening die wordt gekenmerkt door intense hoofdpijn, vermoeidheid en andere symptomen.

Daith piercing migraine en de Nervus Vagus

Migraine is een intrigerende aandoening waarbij een scala aan factoren een rol speelt, waarvan de werking van de Nervus Vagus een van de meest fascinerende is. Deze vitale zenuw, ook wel bekend als de ‘zwervende zenuw’, reguleert een breed scala aan lichaamsfuncties, waaronder de hartslag, de ademhaling, de spijsvertering en zelfs de stemming. Het is een cruciale schakel in het autonome zenuwstelsel, dat verantwoordelijk is voor de onbewuste processen in ons lichaam.

Recente onderzoeken hebben aangetoond dat de Nervus Vagus ook een aanzienlijke rol kan spelen bij het ontstaan en de ernst van migraine. Het is bekend dat verstoringen in de werking van deze zenuw een cascade van reacties kunnen veroorzaken die uiteindelijk kunnen leiden tot de bekende symptomen van migraine, zoals intense hoofdpijn, misselijkheid en overgevoeligheid voor licht en geluid.

Door middel van positieve stimulatie van de Nervus Vagus, zoals mogelijk wordt bereikt door een daith piercing, kunnen we proberen om deze verstoringen te corrigeren en de symptomen van migraine te verlichten. Deze benadering is gebaseerd op het idee dat het stimuleren van bepaalde delen van de zenuw kan leiden tot een vermindering van ontstekingen en een verbetering van de algehele neurologische functie, waardoor de frequentie en ernst van migraineaanvallen kunnen afnemen.

Daith Piercing migraine

Behandeling daith piercing bij migraine

Bij Acupunctuur Ferwerda streven we naar een behandeling die nauw aansluit op jouw individuele behoeften en symptomen. Na een grondige intake maken we gebruik van gespecialiseerde apparatuur en acupunctuurnaaldjes om de exacte locatie van de zenuw in het oor nauwkeurig te meten. Daarna volgt een reeks klachtgerichte lichamelijke tests om het juiste oor en de optimale Daith-punt vast te stellen. Tijdens deze procedure kun je direct ervaren welke verlichting de piercing mogelijk voor jou kan bieden.

Keuze en plaatsing van de Daith Piercing
Na het vaststellen van de geschikte locatie, is het tijd om de piercing te kiezen die het beste bij jou past. Ons assortiment omvat verschillende opties, waaronder titanium piercings. Zodra je jouw gewenste piercing hebt gekozen, wordt deze zorgvuldig geplaatst door ons ervaren team.

Nazorg en advies voor optimaal resultaat
De totale duur van de afspraak bedraagt ongeveer 1 uur en 15 minuten, waarbij we alle tijd nemen die nodig is voor een zorgvuldige behandeling. Na de procedure ontvang je gedetailleerde instructies en handige tips voor het verzorgen van de piercing thuis. Deze instructies zijn ook beschikbaar op onze nazorgpagina, voor jouw gemak en referentie. Ons doel is niet alleen om verlichting te bieden tijdens de behandeling, maar ook om jou te begeleiden naar een optimaal resultaat op lange termijn.

Daith piercing migraine ervaringen

Een aanzienlijk aantal van onze gewaardeerde cliënten heeft buitengewoon positieve resultaten gerapporteerd na het laten plaatsen van een daith-piercing ter verlichting van migraine. Voor sommigen heeft dit geleid tot een opvallende vermindering van zowel de frequentie als de intensiteit van migraineaanvallen, waardoor hun levenskwaliteit aanzienlijk is verbeterd. Anderen hebben gemeld dat zij een algemene verbetering van hun welzijn hebben ervaren, met een verhoogd gevoel van comfort en rust.

Op de Facebookgroep van VNS Daith kunt u tal van ervaringen vinden met behulp van de zoekknop in de groep. Klik hier om naar de Facebookgroep te gaan >>

Hieronder vindt u een aantal algemene daith piercing ervaringen:

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken voor een therapeutische daith-piercing behandeling bij Acupunctuur Ferwerda? Onze praktijk is aangesloten bij het VNS Daith-netwerk (onder de naam VNS Daith Leeuwarden), waardoor u moeiteloos een afspraak met ons kunt plannen via hun gebruiksvriendelijke boekingssysteem.

Lees meer over VNS Daith hier >>