Therapeutische Daith Piercing

Bij Acupunctuur Ferwerda zijn we vooruitstrevend in het toepassen van de therapeutische daith piercing als middel voor nervus vagus stimulatie. De daith piercing, gericht op de nervus vagus – een sleutelzenuw in ons stressrespons-systeem – is ontworpen om specifieke gezondheidsklachten te verlichten door deze zenuw op een positieve manier te beïnvloeden. Acupunctuur Ferwerda is aangesloten bij het VNS Daith-netwerk.

Therapeutische Daith Piercing een innovatieve behandelingsmethode

In de afgelopen jaren zijn de technieken voor het testen en plaatsen van de Therapeutische daith piercing verder ontwikkeld. Deze ontwikkelingen hebben we met grote interesse gevolgd en waar mogelijk zelfs bijgedragen aan de vooruitgang ervan, wat ons een diepgaand begrip heeft opgeleverd van de diverse resultaten en verlichting die deze piercing kan bieden bij een breed scala aan klachten. En dit onderzoek en verbeterproces gaan nog steeds door, gedreven door de voortdurende zoektocht naar betere behandelingen en oplossingen.

In onze praktijk hebben we niet alleen positieve, maar soms ook opmerkelijke resultaten mogen zien bij mensen met diverse aandoeningen en klachten. Van nek- en schouderspanning tot angst, depressie, duizeligheid, sinusitis, de ziekte van Crohn en prikkelbare darmsyndroom, tot aan bipolaire stoornis, occipitale neuralgie, chronisch pijnsyndroom, post-traumatische stressstoornis, nachtmerries, slaapproblemen, symptomen van fibromyalgie, dysfagie, Bells Palsy, tinnitus en migraine. Dit breed spectrum aan ervaringen benadrukt de veelzijdigheid en potentie van de therapeutische daith piercing als een mogelijke therapeutische interventie voor een verscheidenheid aan gezondheidsproblemen.

Therapeutische Daith Piercing

Veel gestelde vragen Therapeutische Daith Piercing

Bij Acupunctuur Ferwerda zijn we van mening dat een behandeling nauw moet aansluiten op jouw individuele behoeften en symptomen. Na een grondige intake maken we gebruik van gespecialiseerde apparatuur en acupunctuurnaaldjes om de exacte locatie van de zenuw in het oor nauwkeurig te bepalen. Vervolgens voeren we lichamelijke tests uit die gericht zijn op jouw specifieke klachten, om het juiste oor en het optimale Daith-punt te identificeren. Tijdens deze procedure kun je direct ervaren welke verlichting de piercing mogelijk voor jou kan bieden.

Selectie en plaatsing van de therapeutische daith piercing
Nadat de geschikte locatie is bepaald, is het tijd om de piercing te kiezen die het beste bij jou past. We bieden verschillende opties aan, waaronder titanium piercings. Zodra je jouw gewenste piercing hebt gekozen, wordt deze zorgvuldig geplaatst door ons ervaren team.

Nazorg en advies voor optimaal resultaat
De totale duur van de afspraak bedraagt ongeveer 1 uur en 15 minuten, waarbij we alle tijd nemen die nodig is voor een zorgvuldige behandeling. Na de procedure ontvang je gedetailleerde instructies en handige tips voor de verzorging van de piercing thuis. Deze instructies zijn ook beschikbaar op onze nazorgpagina, voor jouw gemak en referentie. Ons doel is niet alleen om verlichting te bieden tijdens de behandeling, maar ook om jou te begeleiden naar een optimaal resultaat op lange termijn.

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken voor een medische daith-piercing behandeling bij Acupunctuur Ferwerda? Onze praktijk is aangesloten bij het VNS Daith-netwerk (onder de naam VNS Daith Leeuwarden), waardoor u moeiteloos een afspraak met ons kunt plannen via hun gebruiksvriendelijke boekingssysteem.

Lees meer over VNS Daith hier >>

Aangesloten bij

Therapeutische Daith Piercing

Reviews klanten

Op de Facebookgroep van VNS Daith kunt u tal van ervaringen vinden met behulp van de zoekknop in de groep. Klik hier om naar de Facebookgroep te gaan >>

Veel gestelde vragen Therapeutische Daith Piercing

De piercing is een unieke oorpiercing die in het daith-gebied wordt geplaatst. Deze piercing is bedoeld om de nervus vagus te stimuleren, wat kan helpen bij het verlichten van verschillende gezondheidsklachten.

Deze piercing activeert de nervus vagus, een belangrijke zenuw, ter ondersteuning van het lichaamseigen herstelproces. Dit kan symptomen van diverse aandoeningen helpen verminderen.

De piercing kan helpen bij een breed scala aan aandoeningen, zoals nek- en schouderspanning, angstgevoelens, depressie, vertigo, sinusitis, de ziekte van Crohn, prikkelbare darmsyndroom, Long Covid, bipolaire stoornis, occipitale neuralgie, chronische pijn, post-traumatische stressstoornis, slaapproblemen, symptomen van fibromyalgie, dysfagie, Bells Palsy, tinnitus en migraine.

De kosten voor d piercing bedragen 155 euro en indien er een tweede piercing moet worden geplaatst, zijn de kosten slechts 75 euro extra.

Het traject omvat een persoonlijk consult, een wervelkolomcontrole, een diepgaande bespreking van uw klachten, tests om het juiste stimulatiepunt te vinden, het zorgvuldig plaatsen van de piercing, en gedetailleerd nazorgadvies, inclusief oefeningen voor een optimaal resultaat.
De behandeling duurt 1,5 uur

Het plaatsen kan kortstondig ongemak veroorzaken, variërend van lichte irritatie tot milde pijn. Dit is meestal van korte duur en wordt over het algemeen goed verdragen.

Voorafgaand aan de plaatsing van de piercing worden er tests uitgevoerd om te bepalen of deze geschikt is voor uw specifieke klachten, wat helpt bij het vaststellen van het beste behandelplan.

De tijd die nodig is om verbetering te zien, kan variëren afhankelijk van uw aandoening en individuele respons. Sommige mensen ervaren al snel verlichting, terwijl anderen wat meer tijd nodig hebben en sommige ervaren geen verbetering.

Ja, u ontvangt gedetailleerd advies over de juiste verzorging van de piercing en oefeningen om de effectiviteit ervan te maximaliseren.